100 % MÄLARÖARNA

REDAKTIONEN 08-560 358 00  red@malaroarnasnyheter.se                              ANNONSER 08-560 356 00  annons@malaroarnasnyheter.se

 

SENASTE MN

Klicka ovan och läs hela senaste MN

nr 14 den 21 september. Nästa nr utkommer den onsdag 5 oktober.

SENASTE PROGRAMMET!

Klicka på bilden!

Trafik, väder, nyheter, evenemang, tävlingar och gäster – allt detta i tidningens eget radioprogram.

”God kväll Mälaröarna”

där allt handlar om Mälaröarna!

Ditt lokala radioprogram

med Ewa Linnros & Joakim Jonsson


Torsdagar kl 17-19

Radio Viking 101,4

Etabl. 1949. Utges av Mälarö Media AB

Etabl. 1949. Utges av Mälarö Media AB

Följ både tidningen

och radion på Facebook

NYHETSARKIV

Läs MN fr 2008 och framåt

Klicka på bilden ovan!

MN är den inom Ekerö kommun enda lokala nyhetstidning som till 100 % består av redaktionellt material om Mälaröarna. Samtliga artiklar från första till sista sidan är unikt skrivna för mälaröborna. I 66 år har MN bevakat det som sker och speglat de som lever i kommunen. Tidningen startades av Svenska dagbladet 1949 och ges sedan 1995 ut av Mälarö Media AB. Sedan 2014 sänder tidningen även ett nyhetsprogram i radio varje fredags-morgon kl 7-6, Radio Viking 104,4.

Tidningen är partipolitiskt obunden.

Vi håller koll på Mälaröarna åt dig!

Mälaröarnas nyheter

– gjord för mälaröbor,

av mälaröbor, på Mälaröarna! 

Nu även i etern!

REDAKTIONEN

  1. 08-560 358 00

  2. red@malaroarnasnyheter.se

  3. MN, Box 100, 178 22 Ekerö

ANNONSBOKNINGEN

  1. 08-560 356 00

  2. annons@malaroarnasnyheter.se

  3. MN, Box 100, 178 22 Ekerö

Är en snabbutredning på gång?

Kommunens planarbete på Gällstaö har väckt starka reaktioner från de boende i området, som befarar att kommunen gör en snabbutredning för att få till stånd en byggnation. Det är inte helt lätt att reda ut vad som egentligen gäller.

77,7 miljoner kronor

Att kostnaden för nya sporthallen dragit iväg har vi kunnat rapportera om under resans gång. Nu står den klar och i dagsläget ligger notan på 77,5 miljoner kronor.

En dyr historia

för kommunen

I mars månad avvisades det företag som kommunen anlitat för byggnationen av LSS-boendet Roshagen i Skärvik. Sedan dess har arbetet fortsatt med andra entreprenörer som kommunen har fått betala.

”Inte kommunernas ansvar”

Regeringen vältrar över ansvaret på kommunerna” skrev kommunstyrelsens ordförande Adam Reuterskiöld (M) i en debattartikel i Svenska dagbladet den 31 augusti september. ”Ekerö kan göra mer för flyktingar” kontrade miljöpartisterna Lena Holst och Ulrika Sandin.

Konst på

23 platser

Årets Konstringen bjuder på 44 konstnärer på 23 platser den 24 och 25 september. En kavalkad av mälarökonst med allt från silversmide till akvarellmålning och skulpturer.

Johans långa kamp för sonen

Anhöriga till personer med psykisk ohälsa är en utsatt grupp som ofta själva blir sjuka. Hur tungt det kan vara att ta hand om sitt sjuka barn berättar Johan Malmqvist från Färingsö i det TV-aktuella programmet Djävulsdansen.

Brist i tidtabellen

Många har valt den nya pendelbåten för resa till och från stan. Det som ett flertal dock har reagerat på är tidtabellen som inte fungerar för många pendlare.

Vad gäller för båthamnen?

Industriverksamhet eller bara båthamn? Uppgifterna har varit många och otydliga i frågan kring den planerade flytten av Ekerö rederi till Gällstaö i samband med att en småbåtshamn ska byggas på ön.

Sporthallen

invigd

Mälaröhallen invigdes den 2 september med band-klippning, musik och prova-på-aktiviteter.

Konståkningen

till elitserien

Den 10 och 11 september är det dags för Matilda Lundin, 15 år och Andreas Norde-bäck, 12 år från Ekerö konståkningsklubb att representera klubben i premiären för Elitserien 2016/2017. Tävlingsplatsen blir Coop Arenas ishallar i Luleå.

Hästbransch

med potential

Hästjournalist, täckestvättare och häst-artist är bara några exempel på yrken inom Mälaröarnas hästnäring.  Årligen omsätter den 240 miljoner kronor, men med rätt stöttning från kommunen kan den växa ännu mycket mer visar en ny utredning.

Köerna allt värre

Tålamodet brister hos många pendlare med allt längre köer och restider. Samtidigt byggs det för fullt och ännu fler flyttar till Mälaröarna. Hur det påverkar köerna är inte svårt att räkna ut.

LÄS HELA MN

Senaste MN nr 13 utkom den 7 september. Nästa nummer kommer i lådan 21 septem-ber.

Tryckfelsnisse

Tryckfelsnisse har varit framme i artikeln "Försenade ombyggnader”.

Det belopp som stämmer för utrednings- och projekteringskostnader för Ekebyhovskolan ska vara 1,5 miljoner kronor! Se artikel sid 9 i senaste MN. Klicka på förstasidan här uppe till höger.