100 % MÄLARÖARNA

REDAKTIONEN 08-560 358 00  red@malaroarnasnyheter.se                              ANNONSER 08-560 356 00  annons@malaroarnasnyheter.se

 

SENASTE MN

Klicka ovan och läs hela senaste MN

nr 16 den 26 oktober. Nästa nr utkommer den onsdag 26 oktober.

SENASTE PROGRAMMET!

Klicka på bilden!

Trafik, väder, nyheter, evenemang, tävlingar och gäster – allt detta i tidningens eget radioprogram.

”God kväll Mälaröarna”

där allt handlar om Mälaröarna!

Ditt lokala radioprogram

med Ewa Linnros & Joakim Jonsson


Torsdagar kl 17-19

Radio Viking 101,4

Etabl. 1949. Utges av Mälarö Media AB

Etabl. 1949. Utges av Mälarö Media AB

Följ både tidningen

och radion på Facebook

NYHETSARKIV

Läs MN fr 2008 och framåt

Klicka på bilden ovan!

MN är den inom Ekerö kommun enda lokala nyhetstidning som till 100 % består av redaktionellt material om Mälaröarna. Samtliga artiklar från första till sista sidan är unikt skrivna för mälaröborna. I 66 år har MN bevakat det som sker och speglat de som lever i kommunen. Tidningen startades av Svenska dagbladet 1949 och ges sedan 1995 ut av Mälarö Media AB. Sedan 2014 sänder tidningen även ett nyhetsprogram i radio varje torsdag kl 17-19 på Radio Viking 104,4.

Tidningen är partipolitiskt obunden.

Vi håller koll på Mälaröarna åt dig!

Mälaröarnas nyheter

– gjord för mälaröbor,

av mälaröbor, på Mälaröarna! 

Nu även i etern!

REDAKTIONEN

  1. 08-560 358 00

  2. red@malaroarnasnyheter.se

  3. MN, Box 100, 178 22 Ekerö

ANNONSBOKNINGEN

  1. 08-560 356 00

  2. annons@malaroarnasnyheter.se

  3. MN, Box 100, 178 22 Ekerö

Utökad busstrafik

Sju busslinjer får utökad trafik på Mälaröarna, detta informerar trafik-landstingsrådet Kristoffer Tamsons (M).

Så kan alla lämna åsikter om tidtabell

Den nya pendelbåten är mycket uppskattad men tidtabellen är något som många ställer sig frågande till. Gustav Hemming (C), landstingsråd med ansvar för sjötrafiken, har svarat på frågor i MN:s radioprogram.

Ingen snabbutredning

I förra numret skrev vi om områden som kan tänkas snabbutredas för bebyggelse av nya bostäder. Ett av de områden som meddelades till MN var bland annat ängen på Gällstaö. Detta är inte längre aktuellt..

Flytt av rederi

blir inte av

Planerna på att Ekerö rederi skulle flytta delar av sin verksamhet till Gällstaö och samtidigt upprätta en småbåtshamn, har nu lagts ned.

LÄS HELA MN

Klicka ovan och läs hela senaste MN nr 16 den 26 oktober. Nästa nr utkommer den onsdag 9 november.

Polisen flyttar

till kommunhuset

Trots farhågorna om motsatsen, har polisens omorganisation lett till att de är mer synliga nu i kommunen än tidigare. Från och med den 5 oktober kan mälaröborna också komma till kommunhuset och träffa polisen en gång i veckan.

Sophia klar för VM

Ekerös framgångsrika långdistanslöperska Sophia Sundberg är klar för VM i 100 kilometer i Spanien i november. En skön revansch efter ett skadedrabbat 2015.

Finns det en snabb lösning?

Flera förslag på trafiklösningar har kommit in till MN och dessa redde vi ut i tidningens radioprogram där Trafikverket, kommun-styrelsens ordförande Adam Reuterskiöld (M) och oppositionsrådet Hanna Svensson (S) deltog

Oreda i fonder kostade 183 000

Många är de mälaröbor som brukar få sin sommar förgylld av ett fondbidrag, men hittills i år har inga pengar delats ut från de privata fonder som kommunen förvaltar. Anledningen är en kostsam översyn som ätit upp årets avkastning, något som upprör dem som jobbar med samhällets ekonomiskt utsatta grupper.

Närlundatomten blir kvar


Det blir inga bostäder på den omdiskuterade tomten i Närlunda. Det formella beslutet är inte fattat, men tjänstemännens utredning visar att tomten inte är lämplig att bygga på. Snart kommer dock nya förslag på platser som kan bebyggas.

Motionernas

kväll på kf

Kartläggning av gifter, ett stationärt besökscentrum och gratis måltider för skolper-sonal, var ämnena för några av de motioner som behand-lades på kommunfullmäk-tiges sammanträde den 11 oktober.

Möte mellan politiker,

tjänstemän och medborgare

Kommunen inbjöd till medborgardialog innan kommunfullmäktiges sammanträde den 11 oktober. Vid tre stationer fanns politiker och tjänste-män, redo att besvara frågor kring integration, plan- och byggnationsarbete och  barn- och utbildning.

Derbytänt Ekerö körde över yrvaket Skå

Det bjöds på rejäl derby-stämning i Vikingahallen, med drygt 400 vittnen på läktaren, när Ekerö IK:s och Skå IK:s hockeyherrar drabbade samman i första prestigemötet på många år, den 13 oktober.

Nomineringar

Årets företag

Tre företag har nominerats till ”Årets företagare 2016”.

Utökad busstrafik

Sju busslinjer får utökad trafik på Mälaröarna, detta informerar trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M).