100 % MÄLARÖARNA

REDAKTIONEN 08-560 358 00  red@malaroarnasnyheter.se                              ANNONSER 08-560 356 00  annons@malaroarnasnyheter.se

 

SENASTE MN

Klicka ovan och läs hela senaste MN nr 12 den 24 augusti. Nästa nr utkommer den onsdag 7 septemberi.

SENASTE PROGRAMMET!

Klicka på bilden!

Trafik, väder, nyheter, evenemang, tävlingar och gäster – allt detta i tidningens eget radioprogram.

”God kväll Mälaröarna”

där allt handlar om Mälaröarna!

Ditt lokala radioprogram

med Ewa Linnros & Joakim Jonsson


Torsdagar kl 17-19

Radio Viking 101,4

Etabl. 1949. Utges av Mälarö Media AB

Etabl. 1949. Utges av Mälarö Media AB

Följ både tidningen

och radion på Facebook

NYHETSARKIV

Läs MN fr 2008 och framåt

Klicka på bilden ovan!

MN är den inom Ekerö kommun enda lokala nyhetstidning som till 100 % består av redaktionellt material om Mälaröarna. Samtliga artiklar från första till sista sidan är unikt skrivna för mälaröborna. I 66 år har MN bevakat det som sker och speglat de som lever i kommunen. Tidningen startades av Svenska dagbladet 1949 och ges sedan 1995 ut av Mälarö Media AB. Sedan 2014 sänder tidningen även ett nyhetsprogram i radio varje fredags-morgon kl 7-6, Radio Viking 104,4.

Tidningen är partipolitiskt obunden.

Vi håller koll på Mälaröarna åt dig!

Mälaröarnas nyheter

– gjord för mälaröbor,

av mälaröbor, på Mälaröarna! 

Nu även i etern!

REDAKTIONEN

  1. 08-560 358 00

  2. red@malaroarnasnyheter.se

  3. MN, Box 100, 178 22 Ekerö

ANNONSBOKNINGEN

  1. 08-560 356 00

  2. annons@malaroarnasnyheter.se

  3. MN, Box 100, 178 22 Ekerö

Trygghet och lugn

LÄS HELA MN

Klicka på förstasidan högst uppe till höger och läs hela senaste MN nr 12 den 24 augusti.

Nästa nr utkommer den onsdag 7 september.

Färjepremiär lockade

Ny stads-

byggnadschef

Den 22 augusti var det dags för premiär för färjelinjen som ska trans-portera mälaröborna mellan Ekerö och Stockholms city i rusningstrafik. Det var ett hundratal resenärer och mer än trettio cyklar ombord, under första turen.

Tommie Eriksson, kommunens nye stads-byggnads- och miljö- och hälsoskyddskontors nye chef, har en lång erfarenhet inom samhällsbyggnation, tillväxt och exploatering. Han kommer närmast från en tjänst i Norrtälje kommun.

Ekebyhovsskolans nye rektor Henric Löf har en bred kompetens i botten och hans lust och engagemang inför sin nya uppgift går inte att ta miste på.

På terminens andra skoldag träffade MN fyra före detta elever från Ekebyhov och två elever som redan går på Tappströmsskolan, för att höra hur de känner sig nu när alla blivit ”Tappenelever”.

Fel att flytta 9:or tycker elever

Den 22 augusti var det dags för premiär för färjelinjen som ska transportera mälaröborna mellan Ekerö och Stockholms city i rusningstrafik. Det var ett hundratal resenärer och mer än trettio cyklar ombord, under första turen.

Fågeltävling med mälaröbor

Kjell från Helgö

vandrar för fred

Färjepremiär

lockade

Under tio dagar i början av augusti har FN-veteranen Kjell Johansson från Helgö deltagit i en 30 mil lång vandring mellan Stockholm och Gävle för att hedra alla Sveriges veteraner. Ingen kan tro att han för ett par år sedan inte kunde gå över huvudtage

I början på nästa år visar SVT sitt nya familjeprogram där kändisar letar efter fåglar tillsammans med rutinerade ornitologer. Domare är Gigi Sahlstrand från Svartsjö och Anders Bagge från Skå är en av de sju kändisdeltagarna.